Strand - Hectische week uni - Córdoba – Kou - Reisverslag uit Granada, Spanje van Femke Tieges - WaarBenJij.nu Strand - Hectische week uni - Córdoba – Kou - Reisverslag uit Granada, Spanje van Femke Tieges - WaarBenJij.nu

Strand - Hectische week uni - Córdoba – Kou

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

21 November 2010 | Spanje, Granada

Hola allemaal!!!

Wat gaat de tijd toch snel!! Ik ben nu al weer 3 maanden in Granada en zit op de helft van mijn verblijf hier… Maar, wat ik elke keer al heb gezegd en nu weer ga zeggen, ik heb het nog steeds heel erg naar m’n zin!
Ook hier is het weer aan het veranderen. De temperatuur is in een week flink gedaald. Twee weken geleden ben ik nog samen met een vriendin naar het strand geweest! Jaja, 6 november zat ik in m’n bikini op het strand te bakken! Het was helaas niet mogelijk om het water in te gaan, omdat dát toch te koud was ;)
De dag erna is het weer helemaal omgeslagen, regenbuien en harde wind zorgde ervoor dat alle mensen ingepakt in dikke jassen, de straat op gingen (als het nodig was) en als het niet nodig was, bleven ze thuis. Gelukkig heb ik in het appartement centrale verwarming waardoor het af en toe een sauna lijkt in huis, wanneer je vanuit de kou binnenkomt. Die centrale verwarming is een luxe in Granada. Ik hoor van veel klasgenoten dat ze geen centrale verwarming hebben en alleen een klein kacheltje om de kamers te verwarmen.
Afgelopen weken waren hectische weken op de universiteit. Nu iedereen een vakkenpakket heeft uitgekozen, beginnen de docenten de opdrachten uit te delen. Sommige docenten kiezen ervoor om door te blijven gaan met colleges te geven waarin zij 1,5 uur aan het woord zijn en dat de studenten alle aantekeningen moeten maken om deze aan het einde van de cursus te leren voor het tentamen. Andere docenten hebben ervoor gekozen dat alle studenten een presentatie moeten geven over een bepaald onderwerp. Door deze laatste groep docenten (in mijn geval voor 2 vakken) heb ik deze week (maandag 22-11) en volgende week (maandag 29-11) een presentatie. Voor beide presentaties moest ik samenwerken in groepen, die steeds op hetzelfde moment bij elkaar wilde komen :s
Uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen, maar na 10 uur in de bibliotheek zitten om informatie te zoeken over een bepaald onderwerp en daarna besluiten om toch maar een onderwerp te kiezen dat wat minder ingewikkeld is en dan ’s avonds tot laat via Skype overleggen wat we gaan doen om een hoofdstuk uit een lesmethode te ontwikkelen, is toch best pittig… En natuurlijk alles in het Spaans :D. Vandaar dat mijn week even heel hectisch was.
Maar in het weekend ben ik samen met een aantal andere meiden naar Córdoba gegaan. (Twee en een half uur in de bus vanaf Granada)
Córdoba staat bekend om de ‘Mezquita’: Een moskee gebouwd in de tijd dat de Arabieren in Spanje waren, maar waarin een kathedraal is gebouwd toen de Katholieken aan de macht kwamen. Het is een heel indrukwekkend gebouw, met veel contrasten qua culturen. Na het bezichtigen van dit indrukwekkend gebouw, zijn we gaan wandelen door de smalle straatje van deze stad, waar we (het kan niet anders) veel barretjes tegen kwamen om tapas te eten!
’s Avonds hebben we een picknick gehouden op het dakterras van het hostel (met uitzicht op de Mezquita) en daarna zijn we opzoek gegaan naar het uitgaansleven. Uiteindelijk zijn we beland in een discotheek met (weer) uitzicht over de hele stad!
Zondag was het erg druilerig weer en besloten we ’s ochtends nog iets te bezoeken en daarna zijn we maar in barretjes wat gaan drinken omdat het was begonnen met regenen. ’s Avonds zijn we weer met de bus terug naar Granada gereden!
Afgelopen week heb ik weer veel gewerkt aan de presentaties die eraan zitten te komen, maar heb ik op z’n tijd ook nog wel kunnen ontspannen;) Samen met een vriendin ben ik gisteren naar een zonnestudio geweest, omdat de zon nu niet meer schijnt en we niet bleekjes terug naar Nederland willen keren, besloten we te ‘relaxen’ onder de zonnebank (dachten we). Toen we bij het zonnecentrum aankwamen zagen we dat het niet zo was als bij de Sunday's, de cabine stond rechtop en je moest dus de hele tijd blijven staan!!! Dat was wel erg vreemd, maar achteraf geeft het een zelfde effect als een zonnebank, alleen ben je niet zo erg uitgerust, haha.
In mijn appartement gaat ook alles goed. We zitten niet op elkaar lip en laten elkaar met rust wanneer iemand dat wil, maar soms is het wel leuk om iets gezamelijks te doen. Zo had Carlos afgelopen vrijdag het idee om een kilo gamba’s te kopen (die nog gepeld moesten worden) twee flesjes wijn erbij en een filmpje huren, om het weekend in te luiden :D
Nuria (de vriendin van Carlos) komt volgende week ook weer terug van 2 maanden gewerkt en gewoond te hebben in Almería (3 uur afstand met de auto van Granada) en dan wonen we weer met z’n 4en in het appartement.
Én over een paar weekjes komt Sinterklaas ook nog even langs in Granada!! Ik weet niet of ik het de vorige keer al verteld had, maar samen met een aantal Nederlandse en Spaanse studenten hebben we lootjes getrokken om toch onze Nederlandse traditie ook in Spanje voort te zetten;). En daarna, als het mogelijk is, wil ik toch ook nog naar Sevilla (voordat ik terug ga naar Nederland). Genoeg dingen te doen dus… Ik verveel me geen seconde hier!!!

Tot de volgende keer!!

Veel liefs,

Femke

• 21 November 2010 - 19:16

Trudy:

Hola Femke !

Leuk om je verslag te lezen. Ja, Córdoba is ook prachtig. Nou, jij boft maar hoor. Natuurlijk moet je hard studeren, maar je ziet ook erg veel.
    Hier is het pas echt koud en nat....
    Ik ben jaloers, hoor. Leuk dat Sinterklaas binnenkort even langs komt ! Ik ben benieuwd wat hij jou brengt.

Succes met je presentaties !
    Geniet ervan.

Groetjes uit een koud kikkerland,

Trudy

• 22 November 2010 - 08:32

Nicolien:

Hey Femke,

Alles goed! Zo te lezen wel. Hier in nederland gaat ook alles goed hoor. Druk aan het werk helaas. Bij ons is het weer niet zo mooi hoor en ik las dat het steeds kouder word en dat het ook gaat sneeuwen, neeee. Maar ja. We hebben gelukkig nog een leuk vooruitzicht. Ben echt benieuwd hoe oud en nieuw is in Madrid. Heb toevallig gisteren een cocktailjurkje gekocht, nu nog alleen mijn schoenen uitlopen. Veel plezier nog en veel succes met je presentatie!!!
    Tot oud en nieuw dan
    groetjes nicolien en koen

• 23 November 2010 - 10:49

Marga En Ton:

Hoi Femke.

Het is wel schandalig he dat strand om zo te zien op 6 november (hoezo jaloers). Hier gaat het eind deze week sneeuwen worden wij niet blij van maar ja is niet anders.

Geniet er lekker van liefs Marga en Ton.

Ps. prachtig gebouw hoor.