Drukke week met een grote verrassing!!! - Reisverslag uit Granada, Spanje van Femke Tieges - WaarBenJij.nu Drukke week met een grote verrassing!!! - Reisverslag uit Granada, Spanje van Femke Tieges - WaarBenJij.nu

Drukke week met een grote verrassing!!!

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

02 December 2010 | Spanje, Granada

Vorige week was een drukke week, ik moest een presentatie voorbereiden. Samen met een Spaans klasgenootje hadden we drie weken geleden afgesproken om de presentatie over het Fascisme in Spanje te doen, omdat we daar beiden het minst over wisten. We zijn dan ook een paar weken geleden begonnen met het verzamelen van informatie, wat betekende dat we soms 5 uur achter elkaar in de bibliotheek aan het werk waren. Voor haar was het natuurlijk minder moeilijk, zij kon een boek open slaan en snel kijken of er iets belangrijks in stond. Voor mij was dat een andere zaak, ik moest de hele bladzijde of het hoofdstuk lezen, zodat ik wist waar het over ging en daarna kon ik pas zeggen of het bruikbare informatie was of niet… (ze hebben namelijk alleen maar Spaanse boeken in de bibliotheek ;))
Na een week kwamen we erachter dat het toch nog een moeilijk en breed onderwerp was om een presentatie over geven en daarna een discussie met de klas te hebben. We besloten daarom het onderwerp te veranderen, i.p.v. het fascisme, gingen we nu informatie zoeken over manipulatie van de maatschappij. We moesten hierdoor weer helemaal opnieuw beginnen…Beetje vervelend, maar we hadden nu wel betere ideeën over de inhoud van de presentatie, maar het bleef toch nog moeilijk voor mij om al de boeken te lezen en daar belangrijke informatie uit te halen. Toen ik eindelijk een beetje beeld had van hoe we de presentatie zouden gaan doen, bedacht ze dat het veel interessanter zou zijn als we iets actueels in de presentatie zouden verwerken. We hadden een super goede documentaire gevonden die precies illustreerde waar de presentatie over ging, alleen dat vond zij niet voldoende. Uiteindelijk zijn we afgelopen zaterdag bij elkaar gekomen en had ze weer het onderwerp veranderd (!!!!!). Nu gingen we het hebben over het posmodernisme in de maatschappij van nu! Maar doordat presenteren niet mijn sterkste kant is, schoot ik in de stress. We hadden immers nog maar een paar dagen voor de presentatie en we hadden nog niets op papier staan over het nieuwe onderwerp. Aangezien ik geen zin had om het hele weekend aan die presentatie te werken, omdat er ook nog iets anders tussen was gekomen (:D vertel ik zo iets over), wilde ik het zaterdag allemaal af hebben zodat ik de presentatie goed kon voorbereiden. Uiteindelijk is het gelukkig allemaal goed gekomen, de presentatie was verplaatst van maandag naar woensdag hierdoor ik had nog een paar dagen extra om alles goed voor te bereiden.
Woensdag hadden we dan de presentatie en uiteindelijk hebben we deze goed kunnen afronden. De docent had nog wel een paar vragen, maar die konden we goed beantwoorden. Uiteindelijk hebben we 45 minuten gepresenteerd!!!

De verrassing van het jaar, kwam vorige week woensdag. Het was toen Roel z’n verjaardag en ik had met hem afgesproken om tussen 15.00 en 16.00 te skypen. Ik was alleen even vergeten dat ik tot 14.30 college had, dus ben als een gek de berg afgerend (want de colleges lopen altijd uit) om op tijd achter mijn computer te zitten om Roel te kunnen feliciteren met zijn verjaardag. Toen ik eenmaal mijn computer had opgestart, zag ik dat hij zich nog helemaal niet had aangemeld voor Skype :(. Ik dacht toen bij mezelf dat hij het waarschijnlijk erg druk had gehad op zijn werk en met de voorbereiding van zijn verjaardag. Uiteindelijk om half 4 kwam mama online. Even gezellig gekletst, zoals altijd:) Op een gegeven moment zij ik tegen haar: “Ik verwachtte eigenlijk Roel online, maar hij heeft zich helemaal niet aangemeld voor de Skype…” Waarna ze op een gegeven moment zei: “Kijk eens naar beneden.” Ik begreep het niet helemaal en keek onder mijn tafel…Misschien dat ze iets eronder had geplakt toen ze hier waren en ik het nog niet had gezien…Je weet het maal nooit, haha! “Nee”, zei mama, “Beneden vanuit je appartement!!!” Tegelijkertijd ging te deurbel…. En daar stonden Roel en Willemijn!!! In levende lijve....In Granada! Ik ben de trap afgerend (want die zelfde dag zat ik vast in de lift...) en kon het gewoon niet geloven dat ze er waren!! Het was echt een super leuke verrassing. Roel had voor zijn verjaardag vliegtickets gekregen om mij op te komen zoeken in Granada!! Uiteindelijk zijn ze tot maandag gebleven en heb ik hen de stad kunnen laten zien. Dat betekende: drinken, tapas eten, stukje wandelen naar een ander barretje, drinken, eten etc. En natuurlijk heb ik hen ook wat culturele bezienswaardigheden laten zien (Alhambra, Parque de las Ciencias)! Ik heb echt genoten van de dagen dat ze er waren, ondanks dat ik nog veel moest doen, wist ik dat we aan het einde van de dag iets leuks zou gaan doen met Roel en Willemijn. Uiteindelijk is mijn klasgenootje op zaterdag (na die dag hard gewerkt te hebben) met ons mee gegaan om tapas te eten en heeft zij ons de kleine tapasbarretjes van Granada laten zien (waar bijna geen toeristen komen) en daarna zijn we naar en bar gegaan waar zij altijd naar toe ging. Super leuk, ze zei later ook dat ze het wel zo eerlijk vond voor mij, nu moest zij moeite doen om zichzelf verstaanbaar te maken, want Roel en Willemijn spreken geen Spaans… al met al en super leuk weekend gehad!!

Nu is het al weer december en over een paar weekjes (3!!) kom ik lekker eventjes naar Nederland. Ik kan eigenlijk niet meer wachten…Het lijkt me heerlijk bij jullie de sneeuw, of bij de openhaard met een lekker wijntje, wanneer het buiten erg koud is…Ik hoop dat het er dan nog ligt, haha. Hier valt namelijk alleen sneeuw in de bergen. Elke dag wanneer ik naar school loop kan ik zien dat het gesneeuwd heeft! En ik weet dat het gesneeuwd heeft want in Granada heeft het dan flink geregend :(

Nou, ik ga er weer een eind aan breien… Doe de Sint de groeten van mij en zeg maar dat ik op hem wacht in Spanje ;)

Veel liefs uit Granada

• 02 December 2010 - 14:26

Maria:

ja een leuker kadoo kun je niet krijgen, fantastisch!
    Ik hoop dat je er de laatste week van januari nog bent hier in mooi wit Nederland. Dan kun je je neefje Adjin bewonderen! veel liefs en tot snel
    p.s. mooi maar kouddddd!!

• 02 December 2010 - 20:26

Leo:

Hoi Femke,

ja inderdaad de tijd gaat door en voor jou helemaal, maar je hebt een mooi verhaal en je maakt voldoende mee.
    Prachtige ervaring mag ik wel zeggen.
    Leuk, en ik kan alleen maar zeggen blijf ervan genieten.

grt uit het witte en koude BoZ.

Leo

• 04 December 2010 - 16:40

Trudy:

Ha die Fem,

Wat een geweldige verrassing ! Ja, je zult misschien Nederland wel missen, maar als er zo af en toe bezoek langs komt, is dat een dikke goedmaker.

Heel veel groetjes,
    Trudy