Mijn eerste indrukken van Granada
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
10 September 2010 | Spanje, Granada
Nadat we mijn spullen in het appartement hadden gezet, konden we wat gaan eten/drinken (het was immers bloedheet, zo'n 35 graden). Dat eten/drinken is in Granada geen probleem. Vooral in het centrum is er op elke hoek van de straat een barretje te vinden en er zijn straten vol met restaurantjes. Het was dus niet zo moeilijk om ergens te eten en drinken.
's Avonds, toen Kees-Jan en Reme weer terug naar Casarabonela gingen, ben ik nog een wandeling gaan maken door de straten van het centrum van Granada. Doordat ik alleen maar omhoog aan het kijken was, omdat alle straten zo smal zijn en de pleintjes zo mooi zijn, was ik op mijn eerste dag al weer helemaal verdwaald. Uiteindelijk heb ik maar de weg aan iemand gevraagd...
De volgende dag begon mijn talencursus. Hierdoor kan ik mijn Spaans nog een goede boost geven, voordat ik aan de universiteit ga beginnen. Ook heb ik hiervoor gekozen om mensen te leren kennen die eventueel ook langer in Granada blijven en om mezelf 2 weken de tijd te geven om een kamer te vinden waar ik komende maanden kan verblijven.
Veel studenten van de talencursus blijven in Granada om naar de universiteit te gaan en zijn net zoals ik opzoek naar een kamer. Gelukkig worden er deze tijd van het jaar veel kamers aangeboden en hoeven we niet te vechten voor een kamer;)
De telefooncellen hangen vol met advertenties waarop kamers worden aangeboden die je gelijk kunt bellen (slim!!!) en ook op internet zijn veel sites waar veel kamers worden aangeboden.
Er is wel een ander systeem van kamers zoeken dan in Nederland, hier heb je geen kijkavonden. Je belt naar degene die de kamer aanbiedt en kan gelijk (of wanneer het uitkomt) de kamer bekijken. Dan kan er gelijk worden besloten of je de kamer wilt hebben of wanneer er meerdere geïnteresseerden zijn, krijg je een telefoontje of je het bent geworden of niet. Dus geen vleeskeuring van groepen huisgenoten, die je moet overtuigen om de kamer te krijgen...
Omdat ik niet wist in welke wijk ik moest gaan zoeken, ben ik woensdag kamers gaan zoeken op internet. Toen ik een kamer tegenkwam, ben ik gaan bellen en kon ik gelijk de kamer gaan bezichtigen. Om er zeker van te zijn deze keer níet te verdwalen, heb ik een taxi genomen naar de kamer. In de taxi vertelde de chauffeur mij dat die kamer in een minder veilige wijk van Granada gelegen was. De kamer die ik bezocht was op zich super mooi, groot en schoon. Helaas zocht degene die de kamer aanbood studenten die voor een heel jaar bleven en ik kan maar voor een half jaar blijven... Dus ging ik verder met mijn zoektocht. Ik had nog een reactie geplaatst op een site voor een kamer net iets buiten het centrum die mij erg beviel. Ikzelf had het idee dat die reactie niet goed doorgekomen was en had niet meer aan die kamer gedacht. 's Avonds, toen ik thuiskwam, keek ik om mijn telefoon en zag dat een Spaans nummer mij 3x had gebeld. Ondertussen had ik ook nog een nummer van een klasgenoot gekregen, die een kamer had gevonden waar ze nog een kamer overhadden. Dit waren dezelfde nummers!!!
Donderdag heb ik het nummer teruggebeld en kon die zelfde dag nog terecht voor een bezichtiging. De bewoners waren zo aardig en het appartement zag er zo mooi uit, dat ik gelijk besloten heb om de kamer te nemen. Vanaf volgende week zaterdag (18-09) woon ik in Ribera del Beiro 17 4ºC. Al met al is het zoeken naar een appartementje toch best snel gegaan;)
Ondertussen ben ik natuurlijk ook bezig geweest met de cursus Spaans. Elke dag start de les om 10.00 en ben ik klaar om 13.30. Ook organiseert de school elke dag een activiteit. Zo ging ik maandagavond tapas eten en de stad een beetje verkennen, dinsdag heb ik La Catedral bezocht waar Los Reyes Católicos begraven liggen (een mega grote kathedraal, midden in het centrum), woensdag ben ik naar een tetería geweest (cafetería is om koffie te drinken en tetería is om thee te drinken) waar een groepje muzikanten voor live-muziek (Arabisch) zorgde. Gisteren (donderdag) ben ik met school naar het Alhambra gegaan. Dit kasteel stamt uit de tijd dat de Arabieren nog in Spanje waren en vanuit waar ze de stad konden beschermen tegen invallen van de Spanjaarden. Ik heb hier dan ook 4 uur rondgewandeld en super veel foto's gemaakt.
Na zo'n drukke week met zoveel indrukken tegelijk, kijk ik erg uit naar morgen en overmorgen, omdat ik dan in principe nog niets gepland heb en gewoon een keer kan gaan relaxen en de stad een beetje beter verkennen. Maar ook dat kan ieder moment veranderen...
Vele groeten uit het zonnige Zuid-Spanje,
Femke
10 September 2010 - 15:02
Dafne Klein Gunnewiek:
¡Hola fem!
¡Qué bien que has encontrado una habitación tan rápido!
¡Nos vemos muy pronto, porque quiero ir a Granada!
¡Que te diviertas!
besitos dafne -
10 September 2010 - 15:24
Trudy:
Hola Femke:
Ik wist wel dat je geen spijt zou krijgen van Granada. Het is super mooi en gezellig!
Geniet van het zonnige zuiden want hier regent het pijpestelen....
Trudy -
10 September 2010 - 15:42
Doris Rodriguez:
Hola Femke, que bueno todo lo que estas haciendo! Yo estuve hace dos semanas en Granada y el dia que fuimos a ver la Alahambra hacía 46 grados, tomé hasta fotos!! es precioso! te deseo mucho éxito en tu curso! Saludos, -
10 September 2010 - 19:57
Dhanu Y Rogier :
Hola chica!
Wat fijn dat je een kamertje hebt! Geniet van het leven daar :) Hier is het al hard werken ahahahah
Dikke kus! X -
10 September 2010 - 19:57
Dhanu Y Rogier :
Hola chica!
Dikke kus! X -
11 September 2010 - 15:42
Oma Jansje:
Hallo Femke,
Ik heb al je verslagen gelzen. Wat interessant wat jij allemaal meemaakt in Granada. Ik vind het geweldig wat je allemaal kan doen. Ik word er een beetje jaloers van. Blijf er maar veel van genieten en dat alles wat je verwacht waarheid zal worden. Een dikke kus van je Oma -
13 September 2010 - 10:57
Leonie Hof:
Hai Fem,
Lekker dat je een kamer hebt gevonden man, dan kan je nu helemaal volop genieten! En 35 graden, ik wil je niet meer horen klagen ;) gezien ze hier in NL de HELE week regen opgeven..
Have fun girl! xxx -
13 September 2010 - 18:00
Leen En Ana:
Hola Femke,
Creo que estas pasando muy bien alli.
Los fotos son preciosos!
Que te pasas muy bien y nos vemos pronto!!
Besitos -
15 September 2010 - 20:20
Gertie:
Hi Femke,
Fijn dat je al een app. hebt. Ik ben geneigd om je te komen helpen met verhuizen.
Maar dat kan effe niet.
Nou, geniet ervan en heb medelijden met ons in het herfstachtige Holland.
Groetjes Frits en Gertie