Casarabonela - Reisverslag uit Casarabonela, Spanje van Femke Tieges - WaarBenJij.nu Casarabonela - Reisverslag uit Casarabonela, Spanje van Femke Tieges - WaarBenJij.nu

Casarabonela

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

03 September 2010 | Spanje, Casarabonela

Hola,

Eindelijk is het zover, ik ben in Spanje!! Woensdag ben ik met het vliegtuig aangekomen in Málaga, waar ik werd opgehaald door vrienden (Kees-Jan en Reme) waar ik tot zondag kan verblijven in het kleine, witte bergdorpje Casarabonela.

Sinds ik in dit dorpje ben weten alle inwoners wie ik ben en waarom ik naar Spanje ben gekomen. Degene die dit nog niet weten vragen mij op straat of ik de dochter ben van Reme of familie ben van Kees-Jan. Ik word dus goed in de gaten gehouden;)

Het leven is hier heerlijk, elke ochtend (tot nu toe, hihi) maak ik een lange wandeling met Reme en zie ik de prachtige landschappen die Andalucía te bieden heeft.

Wanneer we terug in hun huisje komen, kleden we ons om en gaan we een terrasje opzoeken om daar te ontbijten en te genieten van de mensen die langskomen en een praatje komen maken.

In de middag (wanneer de temperatuur is gestegen tot een graad of 35) houden we een siesta tot een uur of vier. Het hele dorp is dan stil en zelfs de bouwvakkers maken even geen lawaai...tijd voor een dutje.
Vervolgens rond een uur of vijf gaan we weer naar een terrasje, lezen we een boek en rond een uur of zeven bestellen we een aantal tapas.

Alles gaat hier ook heel relaxed en (waar ik erg aan moest wennen) iedereen neemt overal de tijd voor. Eindelijk word ik gedwongen om te relaxen en ik moet eerlijk zeggen, het lukt me aardig. Ik moet wel want niemand zal zich gaan haasten voor mij.

Morgenvroeg (zaterdag) gaan we met z´n 3en naar Málaga om een beetje te shoppen en Kees-Jan en Reme willen wat bezienswaardigheden aan mij laten zien ( en niet alleen de barretjes en restaurantjes ;). Ik ben dus erg benieuwd.

En zondag is het dan eindelijk zover, dan wordt ik naar Granada gebracht waar ik de sleutel van mijn appartement op kan gaan halen waar ik komende twee weken zal verblijven en vanuit waar ik opzoek ga naar een eigen appartementje. Allemaal erg spannend maar ik geniet er met volle teugen van.

Bedankt voor al jullie lieve reacties ik vind het geweldig dat jullie zo met me meeleven en mijn avonturen volgen! Ik laat jullie snel weten hoe het met me gaat wanneer ik in Granada zit!

Hasta pronto!

Groetjes Femke

• 04 September 2010 - 02:35

Maria Tieges:

he femke, wat klinkt dat allemaal herkenbaar, ondernemende tiegesmeisjes, blijf maar 100% genieten en fijn dat je zo gastvrij ontvangen wordt! liefs van cock en maria

• 04 September 2010 - 05:07

Gertie:

Hi Femke,
    Om jaloers te worden.
    Maar we gunnen je het van harte.
    Groetjes en veel plezier in
    Malaga.
    Frits en Gertie

• 04 September 2010 - 07:02

Anouk:

Een goed begin is het halve werk! :-)
    Het klinkt helemaal geweldig. Ben benieuwd naar wat nog gaat volgen, ik hou je blog in de gaten!
    Groetjes

• 04 September 2010 - 07:12

Valentine:

Heey Femke,

Wat super fijn dat het daar nog 35 graden is zeg! Klinkt top hoe het daar is! Spannend dat je al bijna naar Granada wordt gebracht! Dan allemaal al echt gaat beginnen! Maar nu nog even lekker genieten van je vrije tijd! Ik volg je!;)

xxx

• 05 September 2010 - 13:48

Helma:

Hola Femke, qué bueno!! Me gusta estar en Andalucia también pero no es posible. Las clases aquí son horribles (mucho trabajo) entonces, diviertate!!!! besos

• 10 September 2010 - 13:17

Marijke:

Hey
    Leuk dat je nu voor zo'n lang tijd gaat. Kan je echt ervaren hoe het is. Ik wens je veel succes en geluk daar. Als je ooit nog terug komt moeten we maar eens wat afspreken.